П`ятниця, 17.05.2024, 06:59
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 16 » Різдво у Рожищенській родині
09:18
Різдво у Рожищенській родині

        По родинному тепло та щиро пройшло  районне свято  «Різдво у Рожищенській родині», яке підготували та провели працівники району.

       Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Інна Гайворонська разом з сім'єю, перший заступник голови райдерадміністрації Ігор Шкільний, керівник апарату райдерадміністрації Наталія Клімович та начальник відділу культури Тетяна Новосад.

         РД « Просвіта» за участю колядників та щедрівників району. На сцені  відтворена українська старовинна  хата з господарями та їхніми дітками, які готуються  до багатої вечері, розповідаючи про традиції, які зберігаються  в кожній родині. На столі поставлена макітра з кутею, часник, дідух, сіно, узвар,  ковбаса, шинка, вареники, пампушки, медовуха, одним словом було 12 страв і більше.

       Розпочали дійство засівальники , які  засіяли добірним зерном  всіх, хто був у залі.  А ось до господи з усіх кінців залу,  заходять  по черзі щедрівники, колядники, посівальники. З Вертепним  дійством  зайшли православне  молодіжне братство «Ніка» створене  при Топільненській церкві Різдва Пресвятої Богородиці. А за ними на  сцену піднялися  колядники БК с. Копачівка (кер. Т.Лесик) З цікавою, оригінальною програмою з Меланкою, Козою, та колективом – супутником вітав  народний аматорський фольклорний колектив «Джерела» БК с. Топільне ( кер. О.Брилевська), Ось знову колядники …  господарі  відразу впізнали,  що до них завітав з Різдвяними віншуваннями  народний аматорський фольклорний колектив «Сокільська родина» (кер. Л. Редчук). а на порозі знову колядники – народний аматорський чоловічий вокальний  ансамбль БК с. Доросині (кер. О.Вінік) . В оригінальних автентичних костюмах та хорошими щедрівками з переливом Різдвяних дзвіночків,  приїхав  народний аматорський фольклорний колектив  БК с. Навіз ( кер. Т. Клімович). А ось в господу зайшли знані , шановані та відомі в нашому краї , поважні та мудрі учасники хору клубу  «Надвечір’я» ( кер. А. Вольский та Є. Сасовська). Ми не самі йдем , ми Козу ведем,  так співали учасники фольклорного колективу.

     « Конопелька» клубу с. Квітневе  ( кер. Л. Райхерт)  в репертуарі,  яких звучали  маловідомі старовинні  колядки, а Коза з Квітневого, розвеселяла глядачів та обдаровувала смачними пампушками та пирогами.. Святковий настрій, веселощі, різдвяні переспіви порадували щедрівники БК с. Щурин  (кер. В. Войтюк). Велике Різдвяне дійство завершив народний аматорський фольклорний колектив  « Писанка» РД «Просвіта» ( кер. В. Присяжнюк) Виступ колективу був вдалим, цікавим , змістовним, який завершився спільним виконанням всіх учасників та глядачів колядкою « Нова радість стала»

        В фойє РД « Просвіта»  було організовано виставку Різдвяної атрибутики та  святково-обрядових страв. Кожен хто прийшов на свято скуштував смачної куті, узвару,  медовухи та смаколиків. Бо традиційно вже поспіль більше  20 років РД « Просвіта» організовує та проводить такі Новорічно-Різдвяні заходи, чи то на вулиці, чи то в приміщенні, які  так довподоби рожищанам.

   

   

   

   

   

Переглядів: 413 | Додав: shtorm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Copyright by Pasha Yuzvyak © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz