П`ятниця, 17.05.2024, 07:51
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 8 » Юний талант дитячої музичної школи
14:02
Юний талант дитячої музичної школи

Ми пишаємось Максимом

    Талановитий виконавець-скрипаль, юний композитор, учень нашої школи, якому тільки 13 років, Максим Гнатченко. Хлопець навчається по класу скрипки у ведучого викладача школи Оксани Кучинської вже п'ятий рік, і проявив себе найкращим скрипалем струнно-смичкового відділу.

    Всі звітні концерти школи проходять за участю Максима. Він відомий і в позашкільній концертній діяльності. В минулому навчальному році разом зі своїм викладачем підготував сольний концерт на два відділення для учнів, викладачів школи та запрошених гостей.

   Максим Гнатченко - постійний учасник обласних конкурсів виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області. Результатами його участі в конкурсах протягом багатьох років є I, II, III призові місця у своїй віковій категорії. В цьому навчальному році з ініціативи управління культури Волинської облдержадміністрації та обласного науково-методичного центру культури у приміщенні Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф. Стравінського був проведений обласний конкурс юних композиторів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. В ньому беруть участь учні базових музичних шкіл, де є класи композиції. Мета конкурсу - підтримка та розвиток творчих здібностей, зацікавлення учнів у створенні музичних композицій, оцінка методичної роботи та обмін досвідом викладачів, а основним завданням є виявлення найбі'льш обдарованих юних композиторів, які здатні інтегрувати свої знання в галузі музично- теоретичних та спеціальних дисциплін.

     З ініціативи викладача з музично-теоретичних дисциплін школи Олени Яромчук Максим спробував свої сили в цьому конкурсі. Він півроку, з дня в день працював над творчим завданням, і тут велике значення відіграли викладачі школи - Олена Яромчук, О^ЗД^/Кучинська та Олена Хиць. Вони постійно надавали йому практичну і теоретичну допомогу, зуміли в його творах вдосконалити музичні форми та добитися відповідності засобів виразності, оригінальності музичної мови та новизни образного мислення. Максим зробив більше, ніж вимагалось конкурсом. За умови одного інструментального твору він написав два: «Варіації» для скрипки та «Концерт для скрипки з фортепіано» І ч., які сам виконав на інструменті. Крім музики, написав і слова, назвавши пісню «Наша Україна». Її виконали учениці школи, солісти Ліза Соловйова та Катя Печоха.

     Журі конкурсу - шановані і знані композитори Волині, авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтва - високо оцінили талант юного композитора, який став лауреатом конкурсу, зайнявши ІІ-е місце у своїй категорії. Ми радіємо, що наша школа має юного композитора. Я впевнений, що музичні твори Максима Гнатченка обов'язково будуть виконуватись як автором, так і юними музикантами - учнями дитячої музичної школи.

     Дирекція, педагогічний колектив школи вітають Максима з зайнятим ІІ-им місцем в обласному конкурсі юних композиторів, бажають міцного здоров'я, творчих успіхів у майбутньому. 

Переглядів: 429 | Додав: shtorm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Copyright by Pasha Yuzvyak © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz